چگونگی و نحوه تربیت کودکان 7 ساله



تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

روش تربیت کودکان 7 ساله

 

تربیت کودکان 7 ساله یکی از حساس ترین مراحلی است که والدین باید به آن توجه اساسی داشته باشند. تربیت کودکان 7 ساله مستلزم نکات آموزشی، اعتقادی و ... است.

والدین در "تربیت کودکان 7 ساله" خود به دلیل بهبود روند تکامل اجتماعی، شناختی و جسمی آن ها در زندگی ممکن است دچار اشتباهاتی نظیر دست کشیدن از حمایت و تقویت مهارت های اساسی شوند. ما در این مقاله برای شما والدین عزیز توضیح خواهیم داد که برای تربیت کودکان 7 ساله همواره باید چه نکاتی را مدنظر قرار داد و چگونه به نیازهای مختلف آن در این مرحله از رشد و تکامل پاسخ دهید. پس اگر فرزند 7 ساله ای در منزل دارید؛ مطالعه مطالب مفید ذکر شده در این مقاله به شیوه صحیح تربیتی شما کمک شایانی خواهد کرد.

تربیت کودکان 7 ساله:
یکی از مهمترین اهداف و وظایف والدین در زندگی مشترک، تربیت صحیح و درست فرزندان خود است. کودکان از نخستین روزهای تولد خود رفتار و کردار پدر و مادرشان را زیر نظر گرفته و دوران بزرگسالی آن ها آیینه ای تمام نما از برخورد والدین در کودکیشان است. بنابراین باید در تربیت صحیح کودکان تمام شرایط و جوانب را رعایت کرد و بهترین شیوه زیستن را به آنان آموخت.

 

والدین باید همواره توجه داشته باشند که صحبت ها، کردار، رفتار و اعمال آن ها بخشی مهمی از تربیت اخلاقی کودکان را تشکیل داده و هر رفتاری از سوی آن ها زندگی کودکانشان را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد.اگر چه باید در تمام مراحل رشد و تکامل کودک به رفتار و کردار صحیح خویش توجه داشت اما هر دوره از زندگی کودکان خود مستلزم رعایت نکات ویژه ای است که نباید از آنها غافل شد. سن 7 سالگی در کودکان فارغ از جنسیت آن ها آغاز رشد ذهنی و تقویت مهارت های آنان بوده و تحت هیچ شرایطی نباید در تربیت  کودکان 7 ساله به دلیل حضور آن ها در مدرسه از حمایت ها و کنترل های خود نسبت به او دست کشید.

 
اهمیت نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله:
نحوه برخورد والدین مهمترین عامل تاثیر گذار بر شکل گیری شخصیت یک کودک است. آن ها با رفتار و کردار خویش بر روی شخصیت و خلق و خوی کودک تاثیر گذاشته و در شیوه های تربیتی خود می توانند استعداد ها و تمایلات کودکشان را در هر سنی شناسایی و پرورش دهند.

 

در واقع والدین نیاز دارند که از روش های اصولی تربیت کودک آگاهی لازم را کسب کرده و بر اساس آن ها فرزندانشان را به شیوه ای صحیح و اصولی تربیت کنند. میزان عشق، محبت والدین باعث برقراری نوعی حس امنیت، اعتماد و آرامش در کودکان شده و بین آن ها و کودک رابطه صمیمی به وجود خواهد آمد. به طور عکس هر چه با یک کودک خشنتر و با تندی برخورد شود باید شاهد کودکی با شخصیت ستیزه جو، فاقد اعتماد به نفس، شکاک و ... باشیم.

 

دقت داشته باشید که تنبیه فیزیکی و بدنی هیچ تاثیری در تربیت کودکان 7 ساله نداشته و این واکنش تند و عجولانه والدین تعادل برقراری یک رابطه صحیح و صمیمی را بین کودک و والدینش برهم خواهد زد. به طور کلی نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله و سنین پایین تر بسیار حائز اهمیت بوده و باید به وسیله الگوهای منطقی  و متعادل با کودکان در این سنین حساس برخورد کرد.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله 


شیوه های صحیح تربیت کودکان 7 ساله:
کودکان 7 ساله آماده ورود به دنیای جدیدی از مراحل زندگی خود هستند تا به وسیله اجتماع و محیط اطرافشان بتوانند استعداد ها و توانایی های کشف شده خود را رشد و پرورش دهند. در این دوران نقش خانواده نسبت به گذشته کمی کمرنگ شده ولی این به معنای عدم پذیرش مسئولیت و نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله خود نیست.

 

این مرحله از زندگی کودکان در واقع دوران تثبیت خلق و خو و ویژگی های پرورش یافته آن ها در سنین خردسالی است و باید به شیوه ای منطقی و با تعیین محدودیت های کنترل شده ای از سوی والدین تعادل را در زندگی آنها برقرار کرد. رفتار سلطه گرایانه، خشن و یا محبت و ناز و نوازش بی اندازه کودکان در سنین پایین تر ممکن است آن ها را از مسیر صحیح تربیتی خویش منحرف کرده و این وظیفه والدین کودک است که با دقت به رفتار و کردار کودکشان هر چه سریعتر متوجه اشتباهات خود شده و آن را به شیوه ای اصولی تصحیح کنند. والدین تحت هیچ شرایطی نباید با فکر بهبود رشد و تکامل اجتماعی و شناختی و جسمی کودکشان در سن 7 سالگی او را طرد کرده و به حال خویش بگذارند.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله


گرچه بخشی از وظایف والدین در تربیت کودکان 7 ساله بر دوش مدرسه و معلمان گذاشته می شود ولی آن ها همچنان برای تقویت و توسعه مهارت های اساسی خود و پیشرفت در درس و کارهایشان به حمایت بی دریغ شما مانند گذشته نیاز دارند. بنابراین طرد کودکان و سپردن تمام مسئولیت های تربیتی او به مدرسه ممکن است آسیب ها و خسارات جبران ناپذیری را در روحیه و رفتار حساس کودکان به وجود آورده و آثار زیان بار بی توجهی به این مسئله بدون شک در طی سالهای آتی گریبان شما را نیز خواهد گرفت. مدرسه وظیفه آموزش مهارت های نوشتاری، اجتماعی و مشارکتی را به فرزندان شما را بر عهده دارد.

وظایف والدین در تربیت کودکان 7 ساله
ما در این قسمت بخشی از وظایف و مسئولیت های والدین در شیوه صحیح تربیت کودکان 7 ساله خود را برای شما بیان خواهیم کرد :

توجه به اشتیاق کودک در انجام دادن فعالیت های فیزیکی:
 این موضوع در تربیت کودکان 7 ساله می تواند نمایانگر استعداد بینظیر و تمایل کودک شما به فعالیت در یکی از حوزه ها و رشته های ورزشی خاص باشد. بنابراین توجه شما به این مسئله می تواند باعث شناسایی استعداد کودکانتان در زمینه های ورزشی مختلف نظیر دو ، دوچرخه سواری، شنا و یا ژیمناستیک، فوتبال و ... باشد. شما با تشویق، تمرین و ثبت نام او در کلاس های آموزشی او را در راستای علاقه و اهدافش کمک کرده و سبب تقویت مهارت و توانایی های او خواهید شد.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

کشف استعدادهای کودک 7 ساله

 
توجه به اشتیاق و تمایلات او در انجام مهارت های فرعی:
چنانچه در جهش رشد و تکامل کودکان متوجه اشتیاق و تمایل او برای تقویت مهارت های فرعی خود شده اید؛ به طور مثال توجه و دقت فراوان در کشیدن نقاشی یا هنگام نوشتن و تمرین مداوم برای بهتر شدن در آن مهارت و ... همه این ها نشان دهنده ذهن فعال و آینده نگر او برای خلق ایده های جدید در رشد مهارت ها و کسب خواسته هایش است. او در این سن بهتر از همیشه متوجه موضوعاتی نظیر مفهوم اجتماع و درک رابطه همسایگی، واقعی نبودن عمو نوروز، جایگاهش در جهان هستی و ... خواهد بود.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

تقویت مهارت های مختلف یک کودک 7 ساله


پیشرفت مهارت های شناختی با خلاقیت او برای حل مسائل:
حتما در تربیت کودک 7 ساله خود متوجه لذت او از شریک شدن آموخته هایش با دیگران شده اید؛ در این دوران کودک به سبب گسترده شدن دایره لغات خود مهارت های ارتباطیش را با دیگران تقویت کرده و خیلی بهتر و راحتتر از همیشه می تواند حضورش را در یک جمع ابراز کند. او به سبب مهارت یادگیری خود در خواندن و نوشتن به سراغ کتاب های مورد علاقه اش رفته و می تواند فی البداهه داستان های جذاب و پیچیده را در ذهن تصویر سازی کند. جمع و تفریق، شمارش ارقام، اندازه گیری اجسام و تخمین زمان از دیگر توانایی های او با پیشرفت دانش و مهارت هایش در این دوران است.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

اهمیت آموزش و یادگیری در تربیت کودکان 7 ساله

 
عدم تعجب از وسواس فکری ایجاد شده در او :
در این سن کودکان بسیار علاقمند هستند که اشیاء مختلف را نظیر چوب، سنگ و... اطراف خود جمع آوری کنند تا از این طریق به موضوعات مهمتری دست پیدا کنند. به طور مثال این کار باعث می شود که با کنترل تمایلاتش، هنگام صحبت کردن در یک جمع بهتر بتواند احساساتش را نسبت به یک موضوع بیان کرده و مورد پذیرش دوستان و اطرافیانش قرار گیرد. تربیت کودکان 7 ساله و حمایت از او به این شکل باعث خواهد شد تا او نسبت به گذشته با توانایی بیشتر در برابر تعارضات بین فردی و رفتارهای ناشایست از خود عکس العمل نشان داده و روابط گسترده، خوب و موفقی را در محیط خارج از خانواده با معلمان، دوستان و آشنایان خود برقرار کند.

کنترل فرزندان برای گرفتار نشدن آن ها به کلیشه ها و رفتارهای ناهنجار :
به دلیل استقلال بیشتر کودکان در سن 7 سالگی اکنون او آماده پذیرش مسئولیت های بیشتری است تا این خصوصیت مستقل بودن خود را در مسیر درست سوق دهد. والدین باید همواره محدودیت، نظارت و توجه مستمر را در تربیت کودکان 7 ساله خود لحاظ کرده تا او را به شخصی منضبط، مسئولیت پذیر، نکته سنج و با انصاف و ... تبدیل کنند.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

محدودیت فرزندان برای کنترل رفتارهای ناشایست آن ها

 
توجه به تقویت نیاز خودباوری در کودکان:
یکی دیگر از اصول مهم در تربیت کودکان 7 ساله کمک به پرورش اعتماد به نفس و خودباوری کودک است تا بتواند در شرایط مختلف بهترین تصمیم و راهکار را برای حل آن مسئله بگیرد. این کار با روش های مختلفی نظیر تشویق او به تلاش و پشتکار بیشتر برای رسیدن به اهداف و دست آوردهای خود همراه با صبر و کمی تحمل است.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

تقویت اعتماد به نفس و نیاز خودباوری کودکان 7 ساله


تشویق کودک برای کمک کردن به افراد نیازمند:
این کار در تربیت کودکان 7 ساله باعث آموزش حس شهروندی و پرورش حس کنجکاویش نسبت به مسائل جهان و جایگاه و هدف از خلقت او و ... خواهد شد. بنابراین نقش شما در روش تربیت کودکان 7 ساله برای تبدیل شدن آن ها به افرادی بزرگ، توانمند و باتجربه بسیار حائز اهمیت است و او با حمایت و تجهیز مهارت هایش به وسیله شما حتما در زندگی آینده اش فردی موفق و سالم خواهد بود.

مشکلات رفتاری کودکان در سن 7 سالگی
یک کودک هفت ساله با پشت سر گذاشتن دوران مهدکودک ، اکنون آمادگی لازم را برای تجربه یک زندگی جدید در محیطی به نام مدرسه را دارد و هنوز هم برای تثبیت و تقویت مهارت ها، دانش و آموزش های لازم خود در زندگی به کمک افراد با تجربه نظیر والدین، معلمان و ... نیاز دارد.

 

به عبارت دیگر بروز هر رفتاری در تربیت کودکان 7 ساله ممکن است در واقع منعکس کننده دوره گذار رشد او و همچنین علاقه و تمایل او برای یادگیری، خودتنظیمی و قوانین، کشف محدودیت ها و هویت محیط اطراف خود است. تمرکز طولانی، صبوری و خودکنترلی بیشتر، مهارت شناختی و فیزیکی بهتر، آسان تر انجام دادن کارهای روزانه و ... از جمله خصوصیات بارز یک کودک 7 ساله است که نشان می دهد او در این دوره از همه لحاظ برای پذیرش مسئولیت های جدید و فعالیت های اجتماعی آمادگی لازم را داشته و هیچ احساس یاس و ناامیدی برای حضور در مدرسه و کودکان هم سن و سالش ندارد.

 

تربیت کودکان 7 ساله,نقش والدین در تربیت کودکان 7 ساله,نقش مدرسه در تربیت کودکان 7 ساله

بروز مشکلات رفتاری کودکان در 7 سالگی


بنابراین بروز رفتارهایی نظیر نق زدن، کج خلقی، با تندی جواب دادن، حس استقلال طلبی و ... به دلیل بحران های گاه به گاه در کودکان این سن برای رشد توانایی ها و بیان افکار و کشف مرزها و محدودیت های اطراف خود امری معمول و کاملا طبیعی است. همچنین در شیوه تربیت کودکان 7 ساله باید دقت داشته باشید که آن ها به دلیل درک تفاوت درست و نادرست اتفاقات اطرافش ممکن است رفتارهایی نظیر دروغگویی ، مقابله جویی، انتقاد و .... را برای پاسخ به مسائل گوناگون آزمایش کنند یا خیلی راحت در صورت ناامیدی در دست نیافتن به اهداف و خواسته هایشان آن ها را بیان می کنند.

 

نوسانات عاطفی ناشی از قیاس و فشار همسالان یک کودک 7 ساله توسط والدین در زمان پرورش و رشد اعتماد به نفس آن ها می توانند بر روی رشد اجتماعی و شخصیتی آن ها تاثیر گذار باشد و رفتارهایی دور از انتظار از آن ها سر بزند.

اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان 7 ساله:
توجه بیش از اندازه به یک کودک در سنین پایین تر و به حال خود رها کردن او در سن 7 سالگی ممکن است منجر به افسردگی و عدم اعتماد به نفس او در پذیرش مسئولیت های جدید شده و دائما در مقابل انجام هر کاری حتی کوچکترین آن به دیگران وابسته باشد.

 

همچین رفتارهای دیکتاتور گرایانه والدین همانند گذشته و تنبیه بدنی و دادن فحش های زشت و ناسزا به او کودک را از مسیر رشد صحیح خود دور کرده و اینگونه موارد بر روی شیوه صحیح تربیت کودکان 7 ساله نیز حتی به راحتی قابل جبران نخواهد بود. چرا که هدف اصلی والدین از تربیت کودکان دادن آموزش ها و مهارت لازم ضمن احترام گذاشتن به قوانین، محدودیت ها و برقراری یک رابطه اجتماعی صحیح و منطقی با محیط اطراف است.

 گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------